Update: negen maanden gevangenisstraf voor overval op Van der Gijp

Update: negen maanden gevangenisstraf voor overval op Van der Gijp

Gepubliceerd: donderdag 15 oktober 2020 om 11:42do 15-10-2020 om 11:42

Laatste update: donderdag 29 oktober 2020 om 13:40do 29-10-2020 om 13:40

Het Openbaar Ministerie heeft een celstraf van 24 maanden geëist tegen de chauffeur van de overvallers van René van der Gijp. Eind april werd de analist van Veronica Inside voor zijn huis in Dordrecht belaagd door drie mannen die insloegen op de auto van Van der Gijp en hem wilden beroven. Met hamers probeerden ze de autoruit kapot te slaan.

De chauffeur, de 21-jarige Ryan V., moest zich donderdag verantwoorden bij de rechter. Volgens RTL Nieuws wist hij niet wat de overvallers precies gingen doen, maar wel dat ze een diefstal wilden plegen. Omdat Van der Gijp een gepantserde auto heeft, is dat ze niet gelukt.

"Ik was op straat benaderd. Ze kwamen naar mij toe in het centrum van Ridderkerk en vroegen of ik hen wilde rijden voor een diefstal", citeert het Algemeen Dagblad de chauffeur. "Ik zou 10 of 20 procent van de buit krijgen. En ik ben geen lieverdje. Ik deins niet zo snel terug. Dus ik deed het maar."

Hij wist naar eigen zeggen niet dat de overvallers het op Van der Gijp gemunt hadden. "Ik had het wel gevraagd, maar dat wilden die andere personen niet zeggen. Dit had ik nooit moeten doen, denk ik. Ik ben heel dom geweest."

Omdat de verdachte op 22 mei als chauffeur ook medeplichtig zou zijn geweest bij een woningoverval in Krimpen aan den IJssel, werd een gevangenisstraf van 24 maanden geëist, waarvan vier maanden voorwaardelijk en met aftrek van voorarrest.

Update: De man die betrokken was bij de overval op René van der Gijp krijgt twaalf maanden cel, waarvan drie voorwaardelijk. Dat meldt RTV Rijnmond. Tegen de 21-jarige Ridderkerker was 24 maanden geëist. Hij bracht eind april de overvallers naar de woning van Van der Gijp. Zij sloegen met hamers op zijn auto, waarschijnlijk om de Rolex van Gijp te stelen. Doordat de auto was voorzien van veiligheidsglas, mislukte de overval.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Lees meer over: Eredivisie

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws