'Spelers hadden misschien nog de hoop dat ze een stap konden maken'

'Spelers hadden misschien nog de hoop dat ze een stap konden maken'

15-10-2020 20:20 Laatste update: 20:35
52

Het verbaast technisch directeur Max Huiberts niet dat AZ er in is geslaagd om Calvin Stengs en Myron Boadu voor de club te houden. De twee uitblinkers stonden op de nominatie om te vertrekken. Oussama Idrissi is wel vertrokken.

Door de coronacrisis is het ook bij AZ rustiger. "Met de wetenschap van nu verbaast het me niet. Er wordt veel minder geïnformeerd naar spelers en je merkt ook dat je heel weinig geruchten hoort. Dat is een groot verschil ten opzichte van andere jaren", zegt Huiberts tegen AZ TV.

Stijn Wuytens (SK Lommel) en Idrissi (Sevilla) zijn vertrokken, maar AZ heeft met Jesper Karlsson, Hobie Verhulst, Timo Letschert, Bruno Martins Indi en Juan Familia-Castillo spelers teruggehaald. "Als je kijkt naar de breedte en de spelers die we terug hebben gehaald, zijn we er niet minder op geworden", zegt Huiberts.

Desondanks is AZ met drie remises uit drie wedstrijden slecht begonnen aan de Eredivisie. Huiberts: "Je merkte dat de onderbreking van vijf maanden iets heeft gedaan met de spelers. Er is een ander verwachtingspatroon, een relatief onbekende groep omdat ze nog erg jong waren. Ze hebben laten zien dat ze fantastisch kunnen presteren met elkaar. Iedereen verwacht dat ze dat nu wekelijks laten zien en dat brengt ook de nodige druk met zich mee."

"De transferwindow is wat later gesloten. Dat heeft er ook voor gezorgd dat jongens misschien de hoop hadden dat ze een stap zouden kunnen maken. We hebben gezien dat we best een hoog niveau kunnen halen, maar ook dat het minder kan zijn."