John de Mol: 'Ik heb de heren fijntjes op de consequenties gewezen'

John de Mol: 'Ik heb de heren fijntjes op de consequenties gewezen'

15-10-2020 22:54
81

Mediamagnaat John de Mol blikt nog één keer terug op de veelbesproken mediarel tussen de heren van Veronica Inside en de directie van Talpa. De VI-coryfeëen dreigden ermee te stoppen, maar daar stak De Mol een stokje voor.

Johan Derksen en René van der Gijp botsten met presentator Wilfred Genee, die in de ogen van eerstgenoemde heren een opvallend kritische toon aannam in de racisme-uitzending van VI. Derksen en Gijp voelden zich verraden en wilden stoppen met het programma.

De rel werd uitgesmeerd over enkele maanden, maar een afscheid kwam er niet. De Mol legt bij de Coen en Sander Show op Radio 538 uit hoe hij het beleefd heeft. "Zij maken een programma en ik vind niet dat ik me in de basis moet bemoeien met de details van dat programma."

"Als je de mannen van Veronica Inside binnenhaalt, weet je gewoon: sometimes there's trouble. Dat moet je gewoon incalculeren en accepteren. Ik heb gezegd: jullie gaan je gang, zolang jullie maar geen racistische dingen doen of slechte dingen over kinderen bespreken. Voor mij maakt het voor de rest niets uit."

Het dreigde echt van een afscheid te komen toen Derksen meerdere malen aangaf dat hij niet meer met Genee samen wilde werken. "Deze rel heb ik lang op z'n beloop gelaten, in de veronderstelling dat het, zoals zovaak, weer opgelost werd. Toen het erop begon te lijken dat het deze keer echt tot het einde zou leiden, heb ik de contracten er maar eens op nagelezen en de heren er fijntjes op gewezen wat de consequenties zouden zijn als ze ermee zouden stoppen."