'Was vanuit Ajax liefst naar Barça gegaan, dat is voor kleine groep weggelegd'

'Was vanuit Ajax liefst naar Barça gegaan, dat is voor kleine groep weggelegd'

16-10-2020 07:25 Laatste update: 07:26
39

De verrassing was groot toen Ricardo van Rhijn deze zomer opdook bij FC Emmen. De verdediger geeft echter aan dat het een hele bewuste keuze was om aan de slag te gaan op De Oude Meerdijk.

"Een verrassing? Dat zullen enkele mensen zeggen, maar voor mij is het een heel bewuste keuze. Een waar ik volledig achter sta", start hij in gesprek met de NOS. Van Rhijn speelde interlands voor Oranje en kwam tot meer dan honderd wedstrijden in het shirt van Ajax. Na zijn transfervrije vertrek bij sc Heerenveen vorig seizoen hoopte hij op een avontuur in het buitenland. Er was interesse uit Griekenland, Israël en Frankrijk, maar de juiste club zat er niet tussen.

"Iedereen weet dat ik daarop hoopte, maar corona heeft z'n impact wel gehad op de voetbalwereld", vervolgt Van Rhijn. "Op een gegeven moment merk je dat het wat stilletjes wordt op de markt, zowel in het algemeen als bij jezelf. Dat zijn zenuwachtige momenten. Dan denk je: het wordt nu wel tijd voor duidelijkheid, want dat geeft rust."

FC Barcelona
Van de Johan Cruijff ArenA naar De Oude Meerdijk. Het is een opmerkelijk carrièrepad voor Van Rhijn, die aangeeft dat er meer in had gezeten. "Dat klopt, dat zou je inderdaad kunnen zeggen. Maar dit is het pad dat ik nu bewandel. Natuurlijk was ik vanuit Ajax het liefst naar FC Barcelona gegaan, maar dat is voor een kleine groep weggelegd. Ik moet blij zijn dat ik op dit niveau kan voetballen bij een leuke club."