Twijfels over doorgaan derby Feyenoord - Sparta: 'Het is een reëel scenario'

Twijfels over doorgaan derby Feyenoord - Sparta: 'Het is een reëel scenario'

16-10-2020 07:48
24

Bart Vriends durft nog niet met zekerheid te zeggen of de derby tussen Feyenoord en Sparta Rotterdam van aanstaand weekend door kan gaan. Bij de Kasteelclub werden er eerder deze week een aantal positieve coronatests afgenomen en er bestaat een kans dat het aantal besmettingen verder oploopt.

"Het was een vrij weekend en op maandag werden we getest, zoals elke week", begint Vriends in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Voor het eerst zijn er nu drie positieve gevallen. Er verandert verder niet zoveel hoor, we hebben gewoon getraind. Het is mogelijk dat er nog meer besmettingen zijn. Het wordt toch even spannend wat de volgende uitslag gaat worden."

In de Keuken Kampioen Divisie gebeurt het al vaker, maar Vriends durft nog niet te zeggen of de wedstrijd tussen Feyenoord en Sparta uitgesteld moet worden. Vooralsnog niet, geeft hij aan. "Maar het voelt voor het eerst alsof dat wel tot de mogelijkheden behoort. Ook als je de berichtgeving erover leest. Het is een reëel scenario dat vier of vijf andere gasten ook besmet zijn en er nog een aantal in quarantaine moeten blijven. Maar vooralsnog ga ik er niet vanuit", aldus de Sparta-verdediger.

Technisch directeur Henk van Stee gaf eerder aan gespannen af te wachten. "Als voetbalclub wil je niets liever dan voetballen. Dat wil Sparta dus ook. Maar uiteindelijk beslist niet Sparta, maar de GGD of we aan de aftrap kunnen staan in De Kuip", liet hij optekenen.