Götze ondanks interesse naar PSV: 'Bayern, beide clubs uit Milaan of Hertha BSC'

Götze ondanks interesse naar PSV: 'Bayern, beide clubs uit Milaan of Hertha BSC'

Gepubliceerd: vrijdag 16 oktober 2020 om 08:48vr 16-10-2020 om 08:48

In Duitsland kwam de transfer van Mario Götze naar PSV als een verrassing, maar wordt er realistisch gereageerd op de keuze van de kleine dribbelaar. Duitse verslaggevers zien het als een verstandige keuze.

"Deze stap heeft iedereen in Duitsland enorm verrast. En dat zegt meteen iets over hoe we in ons land altijd nog naar Mario kijken", begint Sport1- en Die Welt-journalist Oliver Müller in gesprek met Voetbal International. "Hij werd in verband gebracht met Bayern München, de beide clubs uit Milaan of op z'n minst met Hertha BSC dat grote ambities heeft. Twee redenen hebben een grote rol gespeeld bij deze stap, denk ik."

"Door corona is de transfermarkt niet meer zoals die was, maar belangrijker is dat Götze zich heel zelfbewust heeft getoond en de juiste inschatting heeft gemaakt", stelt Müller. Dat hij zegt: het maakt me niet uit hoe er in Duitsland naar mij en mijn overgang naar PSV wordt gekeken. De Duitse fans zullen het zien als een stap terug, maar voor mij is het in deze fase van mijn carrière het beste."

Realiteitszin
Ulrich Klose, senior-verslaggever van RTL, kan zich wel vinden in de beslissing van Götze. "Ik denk dat Mario met deze transfer zijn realiteitszin heeft getoond. Ik vind het een slimme beslissing van hem. In Roger Schmidt heeft hij een trainer die hem vertrouwen geeft en hij zal veel spelen. PSV is voor hem de juiste club op het juiste moment."

Vooral het verschil in kwaliteit tussen de Bundesliga en de Eredivisie zal Götze wat meer rust brengen, denkt Klose. "Mario heeft een goede techniek, leest het spel goed en zal hier iets meer tijd hebben dan in de Bundesliga, omdat het allemaal wat minder snel gaat. Toen hij echt jong was, slalomde hij spelers voorbij als Ingemar Stenmark op de piste. Die snelheid van toen komt niet meer terug. Maar als Mario hier weer in de flow komt, kan hij weer omhoogkijken. Hij heeft het nationale elftal nog niet uit zijn hoofd gezet. Dat is een goed teken voor hem en PSV."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws