Meulensteen wil Haaland bij Man United: 'Cavani weet niets van de Premier League'

Meulensteen wil Haaland bij Man United: 'Cavani weet niets van de Premier League'

16-10-2020 12:45 Laatste update: 12:46
28

René Meulensteen is niet te spreken over het transferbeleid van zijn oude club Manchester United. Volgens de voormalige assistent-trainer had United een echte spits aan moeten trekken.

Meulensteen werkte tussen 2001 en 2013 in twee periodes bij Manchester United, als rechterhand van de legendarische manager Sir Alex Ferguson. De Nederlander vindt dat zijn oude club onvoldoende geïnvesteerd heeft in de spelersgroep. "United heeft een aanvaller nodig, een echte nummer 9, zoals Erling Haaland", zegt hij tegen United Supporters Club Scandinavia.

De huidige assistent-bondscoach van Australië is van mening dat United momenteel niet over een echte spits beschikt. "Marcus Rashford kan daar spelen spelen, maar hij is geen typische spits. Anthony Martial kan wel zorgen voor goals, maar hij is geen typische doelpuntenmaker", aldus Meulensteen.

Vorige week versterkte United zich wel met Edinson Cavani. Meulensteen snapt daar weinig van. "Ik denk niet dat Manchester United op de laatste dag van de transferperiode op zoek moet naar een 33-jarige speler. Cavani heeft een indrukwekkend moyenne, maar hij weet niets van de Premier League."