Suriname krijgt acht nieuwe spelers en 'hoopt nog op jawoord van Riedewald'

Suriname krijgt acht nieuwe spelers en 'hoopt nog op jawoord van Riedewald'

16-10-2020 14:48
72

Goed nieuws voor het nationale elftal van Suriname: de FIFA heeft acht spelers toestemming gegeven om hun interlands voor Suriname te spelen. Ryan Donk en Kelvin Leerdam zitten wel nog even in de wachtkamer.

Dean Gorré, bondscoach van Suriname, mag liefst acht nieuwe spelers verwelkomen. Dat valt te lezen op de officiële kanalen van de bond. De FIFA heeft aangegeven dat Damil Dankerlui (foto, FC Groningen), Ryan Koolwijk en Ishan Kort (Almere City), Dion Malone (NAC Breda), Myenty Abena (Slovan Bratislava), Tjaronn Chery (Maccabi Haifa), Roland Alberg (Roda JC) en Nigel Hasselbaink (geen club) voor de Natio mogen spelen.

Toch is de voetbalbond van Suriname nog in gesprek gegaan met de FIFA, omdat de wereldvoetbalbond besloten heeft om het verzoek van Ryan Donk (Galatasaray) en Kelvin Leerdam (Seattle Sounders) af te wijzen. Het is niet duidelijk waarom zij niet voor de Surinaamse ploeg mogen uitkomen en daarom zijn daarover nog gesprekken gaande. Ook wil de bond op een later moment nog om tafel met Jaïro Riedewald om zijn interlandtoekomst te bespreken.

Met de nieuwe namen hoopt Gorré zich met zijn ploeg te kunnen kwalificeren voor het WK van 2022 in Qatar. Om dat te bewerkstelligen moet ten eerste een groep met Aruba, Bermuda, de Kaaimaneilanden en Canada winnend worden afgesloten.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie