Elia opnieuw reserve bij gehavend FC Utrecht: 'Ik zag dat het nog moeizaam ging'

Elia opnieuw reserve bij gehavend FC Utrecht: 'Ik zag dat het nog moeizaam ging'

Gepubliceerd: vrijdag 16 oktober 2020 om 16:15vr 16-10-2020 om 16:15

FC Utrecht start zondag tegen FC Groningen noodgedwongen met twee nieuwe gezichten in de basis. Thijmen Nijhuis en Moussa Sylla maken noodgedwongen hun debuut voor het eerste elftal, heeft trainer John van den Brom alvast aangekondigd.

Eerste keeper Maarten Paes is besmet met het coronavirus en ontbreekt in Groningen: Nijhuis krijgt de voorkeur boven de Duitse nieuwkomer Eric Oelschlägel. "Thijmen heeft alles in zich om een heel goede keeper te worden. Hij zat niet voor niets vorige week nog bij Jong Oranje; hij staat er hartstikke goed op. Nu mag hij zijn debuut maken", aldus Van den Brom in gesprek met het Algemeen Dagblad.

De van AS Monaco overgekomen Sylla zal starten, omdat Mimoun Mahi en Adrián Dalmau afwezig zijn. Van den Brom had de Franse jeugdinternational liever iets rustiger gebracht. "Zijn basisplaats komt iets sneller dan verwacht, maar ik vind dat hij er klaar voor is op basis van onze oefenwedstrijd tegen PEC en trainingen."

Routinier Eljero Elia daarentegen valt ook in de vierde Eredivisie-wedstrijd van het seizoen buiten de basis. "Als ik hem zal vragen of hij fit is, zal hij zeggen dat hij dat is. Maar fit om echt te spelen, is wat anders", verklaart Van den Brom. De dertigvoudig Oranje-international is nog niet waar hij in de ogen van Van de Brom moet zijn. "Hij wordt steeds fitte. Ik zie in trainingen dat hij stappen maakt. Maar ik zag vorige week tegen PEC ook dat het heel moeizaam ging."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws