'Binnen Ajax wordt heel erg druk uitgeoefend op Ten Hag om toch wat te veranderen'

'Binnen Ajax wordt heel erg druk uitgeoefend op Ten Hag om toch wat te veranderen'

Gepubliceerd: vrijdag 16 oktober 2020 om 17:43vr 16-10-2020 om 17:43

Ajax-trainer Erik ten Hag kan er niet meer omheen: hij zal enkele wijzigingen doorvoeren voor het thuisduel met sc Heerenveen van zondag. Dat voorspelt Valentijn Driessen,die weet dat er ook intern kritisch naar de keuzes van Ten Hag wordt gekeken.

"Tot dusver hield hij natuurlijk maar vast aan Dusan Tadic op links en Zakaria Labyad in de spits. Uiteindelijk zal hij toch een keertje moeten switchen, want het werkt gewoon niet", zegt de chef voetbal van De Telegraaf op de website van de krant. "Daar zal Ten Hag ongetwijfeld wel een leuk verhaal bij weten te verzinnen, maar ik weet wel dat er binnen Ajax heel erg druk wordt uitgeoefend om toch wat te veranderen."

"Ze zien ook wel dat het op dit moment helemaal niet loopt. En als je de laatste reeks ziet, dan heeft hij een beetje geluk gehad", vervolgt Driessen, die doelt op het stopzetten van de Eredivisie vorig seizoen. "Nu zie je echter opnieuw: ze zijn net bezig, ze verliezen van FC Groningen en je ziet ook de manier waarop… Hij moet nu gaan leveren met een aantal grote wedstrijden voor de boeg."

Spits
Driessen is niet verrast door de onthulling van Ten Hag dat Ajax nog op zoek was naar topspits. "We hebben altijd gezegd dat Ajax serieus geïnteresseerd was in Luis Suárez. Dat bleek uiteindelijk niet te kunnen vanwege de salariseisen. En dat Eran Zahavi, die naar PSV is gegaan, weldegelijk ook door Ajax is benaderd om naar Amsterdam te komen."

"Dan word je uitgelachen en dan wordt dat ontkend, maar achteraf blijkt dat allemaal waar te zijn", haalt De Telegraaf-verslaggever zijn gelijk. "Zahavi zelf heeft natuurlijk ook gezegd van: 'Als Ten Hag en ik elkaar in de ogen kijken, weten we wie de waarheid spreekt'."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws