'Wie niet voor ons was, werd uiteindelijk bijna altijd voor Ajax om het voetbal'

'Wie niet voor ons was, werd uiteindelijk bijna altijd voor Ajax om het voetbal'

Gepubliceerd: vrijdag 16 oktober 2020 om 18:56vr 16-10-2020 om 18:56

David Neres is weer helemaal fit en wil dit seizoen een belangrijke rol vertolken bij Ajax. De Braziliaanse aanvaller hoopt op nieuw succes in de Champions League.

"Ook al ben ik nog jong, ik ben één van de meest ervaren spelers. Ik hoor bij de groep die hier het langst speelt. Ik kan de leiding nemen op het veld en ook erbuiten. Ik kan het goede voorbeeld geven en een leider zijn", zegt Neres tegen Ajax TV. Hij neemt landgenoot Antony al onder zijn vleugels. "Hij is een buitengewoon goede speler. Je mag veel van hem verwachten, hij heeft veel kwaliteit. En hij is nog heel jong, hij kan alleen maar beter worden. Een echte aanwinst voor Ajax."

De 23-jarige buitenspeler hoopt dat de Amsterdammers net als in 2019 hoge ogen gooien in de Champions League. "Dat was een fantastisch seizoen, onvergetelijk. Het was voor mij en veel teamgenoten de eerste Champions League. Ons debuut en dan zo'n seizoen ervan maken, dat is niet in woorden te vatten. Het motiveert en inspireert me on nog eens zo'n seizoen te spelen."

"Het geheim waarom we zover kwamen was dat we zonder angst en met veel inzet speelden", vervolgt Neres. "We speelden goed samen en geloofden in de filosofie van het team. Er zat veel kwaliteit in het team, met jonge spelers, en we hadden een duidelijke spelopvatting." Ajax oogstte in heel Europa bewondering. "Wie van voetbal houdt, wil goed verzorgd voetbal zien van een aanvallend team. Zo speelden we toen en nu nog. Dus wie niet voor ons was, of voor de tegenpartij, werd uiteindelijk bijna altijd voor Ajax, omdat we goed voetbal lieten zien."

Een vergelijking tussen het team van toen en nu heeft echter geen zin, benadrukt Neres. "Het was een mooie tijd, maar veel belangrijke spelers zijn vertrokken. Maar ik garandeer dat de filosofie van de club niet verandert. Er zijn ook veel goede spelers bijgekomen."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws