De Telegraaf: 'Geschiedenis herhaalt zich voor Ten Hag, onvrede onder spelers'

De Telegraaf: 'Geschiedenis herhaalt zich voor Ten Hag, onvrede onder spelers'

Gepubliceerd: vrijdag 16 oktober 2020 om 19:43vr 16-10-2020 om 19:43

Ajax verloor negen van zijn laatste 21 officiële duels en dat is voor De Telegraaf reden om kritisch naar de rol van Erik ten Hag te kijken. De keuzes van de trainer zouden ook door de spelers worden betwist, stelt de ochtendkrant in een analyse.

Na de nederlaag bij FC Groningen 'lijkt een patroon waarneembaar', klinkt het. De Telegraaf wijst op het feit dat Dusan Tadic na het duel met Bayern München in oktober 2018 al urenlang op Ten Hag inpraatte. 'Met het doel hem te laten keren in de doodlopende straat die hij met Ajax was ingeslagen. De geschiedenis lijkt zich nu te herhalen. Er is opnieuw onvrede over de speelwijze en het plaatsen van de poppetjes op de juiste plek.'

'Ten Hag heeft bij Ajax de reputatie van een langzame puzzelaar gekregen', stelt de krant. De coach zou 'weinig flexibel zijn als hij iets in zijn hoofd heeft'. Zo verkeerde Noa Lang in het schuitje waarin ook Donny van de Beek zich lange tijd bevond. Laatstgenoemde knokte zich in de basis, maar Lang vertrok naar Club Brugge omdat 'hij het niet zag zitten in Ten Hag en andersom'.

'Het niet te volgen beleid van de trainer zorgt er ook voor dat hij in de bijna drie jaar dat hij in Ajax-dienst is nooit een echt warme band met zijn spelers heeft opgebouwd', vervolgt De Telegraaf, dat schrijft dat de smadelijke nederlagen tegen AZ, de Europese uitschakeling en nu het gehannes met de opstelling 'ingrediënten voor een explosieve cocktail kunnen vormen'. Bovendien: 'In het verleden zijn trainers van Ajax voor minder de laan uitgestuurd.'

De Telegraaf weet dat Ten Hag krediet heeft opgebouwd en wordt gesteund door directeur Marc Overmars, maar benadrukt dat de coach moet leveren na een dramareeks.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Lees meer over: Eredivisie Ajax

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws