'Kinderwens stond hier los van, het was gewoon mooi geweest als international'

'Kinderwens stond hier los van, het was gewoon mooi geweest als international'

Gepubliceerd: vrijdag 16 oktober 2020 om 22:27vr 16-10-2020 om 22:27

Desiree van Lunteren won in 2017 het EK met de Oranje Leeuwinnen en speelde twee jaar later mee in de WK-finale. De 27-jarige rechtsback stopte een paar maanden na het toernooi in Frankrijk echter als international: binnenkort brengt Van Lunteren haar eerste kind ter wereld.

De speelster van Ajax kondigde in november 2019 haar afscheid bij de Oranje Leeuwinnen aan: in juni van dit jaar maakte ze bekend dat ze zwanger is. Het een had echter niet met het ander te maken, benadrukt Van Lunteren in gesprek met De Telegraaf. "Stond hier los van. Het was gewoon mooi geweest als international. Destijds was ik ook nog niet bezig met kinderen", vertelt ze. "Als ik ergens klaar voor ben, dan ga ik er ook voor. Voor mijn gevoel waren er helemaal geen belemmeringen."

Van Lunteren verruilde Ajax in 2018 voor het Duitse SC Freiburg, maar keerde om vergelijkbare redenen na één jaar alweer terug. "Ik wilde gewoon dichter bij familie en vrienden zijn, om leuke dingen te kunnen doen en niet alleen met voetbal bezig te zijn", aldus de rechtsback. "De laatste tijd doe ik sowieso wat ík wil."

Als het aan de 84-voudig international ligt, is ze over een paar maanden weer op de Eredivisie-velden te bewonderen. "Ik ga zeker door."

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Met heel veel trots en blijdschap mogen wij het eindelijk aan iedereen vertellen! Wij zijn in verwachting van ons eerste kindje 👶🏼💖💙 #December #zwanger

Een bericht gedeeld door Desiree van Lunteren (@dvlunteren) op

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws