Soap rond Robinho: Santos stelt terugkeer van 100-voudig international uit

Soap rond Robinho: Santos stelt terugkeer van 100-voudig international uit

17-10-2020 08:08
8

Robinho gaat voorlopig toch niet aan de slag bij jeugdliefde Santos. De club uit São Paulo maakt in een korte verklaring bekend dat het contract van de 36-jarige aanvaller is opgeschort, zodat hij zich eerst op zijn rechtszaak in Italië kan concentreren.

Robinho werd in 2013 veroordeeld vanwege een verkrachtingszaak. Een vrouw uit Albanië zou destijds slachtoffer zijn geweest van een groepsverkrachting. De honderdvoudig Braziliaans international werd veroordeeld tot een gevangenisstraf van negen jaar, maar ging in beroep en wacht nog altijd op een nieuwe uitspraak.

Santos maakte vorige week bekend dat Robinho terugkeert bij de club waar hij zijn doorbraak beleefde. De oud-speler van Real Madrid, Manchester City en AC Milan nam genoegen met een salaris van slechts 230 euro per maand om de Braziliaanse topclub te helpen.

De invloedrijke sponsor Orthopride was vanwege de verkrachtingszaak niet blij met de rentree van Robinho en besloot te stoppen. Drie andere geldschieters overwegen hetzelfde te doen.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie