Robinho (36) gaat voor 'The Last Pedal' en keert terug bij zijn jeugdliefde

Robinho (36) gaat voor 'The Last Pedal' en keert terug bij zijn jeugdliefde

Robinho weet nog niet van ophouden. De Braziliaanse aanvaller, die in de begindagen van zijn loopbaan de nieuwe Pelé werd genoemd, keert op 36-jarige leeftijd terug bij de club waar het voor hem allemaal begon: Santos.

In 2005 werd Robinho door Real Madrid weggekocht bij Santos en drie jaar later was hij de eerste grote aankoop die door de destijds net aangetreden sjeiks bij Manchester City werd gedaan. Een grote carrière lag in het verschiet voor de technische aanvaller, maar een echte ster werd Robinho eigenlijk nooit.

Na Manchester City stond de Braziliaan ook nog onder contract bij AC Milan, maar vervolgens werd hij al eens verhuurd aan Santos en daarnaast speelde hij ook voor het Chinese Guangzhou Evergrande, Atlético Mineiro in Brazilië en Sivasspor en Istanbul Basaksehir in Turkije. Als ploeggenoot van Eljero Elia werd hij daar afgelopen seizoen kampioen.

Robinho was daarna transfervrij en heeft nu besloten om terug te keren bij de club waar het voor hem allemaal begon. Volgens Braziliaanse media tekent hij een contract voor vijf maanden en wil hij de club niets kosten: per maand zou Robinho slechts 1,53 euro willen krijgen.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s