'Ik heb geadviseerd om Van Dijk te halen, maar Ajax kocht toen Van der Hoorn'

'Ik heb geadviseerd om Van Dijk te halen, maar Ajax kocht toen Van der Hoorn'

Gepubliceerd: zaterdag 17 oktober 2020 om 09:55za 17-10-2020 om 09:55

Theo van Duivenbode vindt dat het Liverpool ontbeert aan een superster, maar hij is desondanks onder de indruk van de tegenstander van Ajax in de Champions League. In zijn tijd als commissaris van Ajax was hij al warm pleitbezorger van Virgil van Dijk.

Volgens Van Duivenbode is Liverpool niet onverslaanbaar, maar heeft manager Jürgen Klopp er wel een machine van gemaakt. "Ik volg Klopp al vijftien jaar", zegt de oud-verdediger in De Telegraaf. "Hij was hoofd opleiding bij FSV Mainz en heeft zich enorm ontwikkeld. Het is heel knap wat hij presteert met Liverpool, maar in zijn team zit geen Cruijff, Maradona of Messi. Daarom ben ik benieuwd hoe lang hij het volhoudt. Je hebt echt een superster nodig. Mo Salah? Die is dat ook niet."

Wel hebben The Reds met Van Dijk één van de beste verdedigers ter wereld in huis. Van Duivenbode zag in de huidig aanvoerder van Oranje een meerwaarde voor Ajax toen hij nog bij FC Groningen speelde. "Misschien niet de meest technische speler, maar fysiek was hij al goed. Met ruim 1.90 meter achterin op die plek staat er iemand. Hij is ook een speler die weet wat hij níet kan. Ik heb inderdaad geadviseerd om hem te halen. Voor een aantal mensen bij Ajax was hij niet goed genoeg. De club kocht toen Mike van der Hoorn."

Ajax neemt het woensdag in de Johan Cruijff Arena op tegen de Premier League-kampioen.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws