Drommel 'kan Oranje halen': 'Zijn keepers waar hij niet voor onderdoet'

Drommel 'kan Oranje halen': 'Zijn keepers waar hij niet voor onderdoet'

Gepubliceerd: zaterdag 17 oktober 2020 om 10:44za 17-10-2020 om 10:44

Jorn Brondeel verloor in zijn periode bij FC Twente de concurrentiestrijd van Joël Drommel, maar heeft een hoge pet op van de man onder de lat bij de club uit Enschede. Brondeel stelt dat Drommel 'goed genoeg is om het Nederlands elftal te halen'. 

"Het is een goed meevoetballende keeper, die over een geweldige reflex beschikt. Hij kan de opbouw verzorgen als dat van hem gevraagd wordt", begint Brondeel in gesprek met het Brabants Dagblad. "Natuurlijk zijn er verbeterpunten. Maar er zijn keepers die boven hem staan in de hiërarchie waar hij niet voor onderdoet. Voor zijn leeftijd heeft hij redelijk wat wedstrijden gespeeld. Dat moet hij vooral blijven doen."

Het jaar van Twente in de Keuken Kampioen Divisie heeft Drommel geen windeieren gelegd, vertelt Brondeel. "Dat jaar in de eerste divisie heeft hij zich goed ontwikkeld en dat vertrouwen meegepakt naar het vorig seizoen. Hij heeft het geweldig gedaan", sluit de Willem II-keeper zijn lofzang af.

Brondeel en Willem II nemen het zaterdagavond in het eigen Koning Willem II Stadion op tegen Twente. De aftrap bij die wedstrijd is om 21.00 uur.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws