AZ-spelers 'zaten met hun hoofd bij stap hogerop': 'Blij dat de markt gesloten is'

AZ-spelers 'zaten met hun hoofd bij stap hogerop': 'Blij dat de markt gesloten is'

Gepubliceerd: zaterdag 17 oktober 2020 om 13:36za 17-10-2020 om 13:36

Max Huiberts, technisch directeur van AZ, is blij dat de transferperiode erop zit. Door het verlengen van de transferperiode tot begin oktober bleef het lange tijd onzeker of sterkhouders wel in Alkmaar zouden blijven.

De competitie is al een paar speelrondes onderweg, maar toch bleef de transferperiode open tot begin oktober. Normaal gesproken gaat de markt op 1 september dicht. "Nu betekende het dat zolang de markt open is, sommige spelers nog wel met hun hoofd bij een volgende stap zitten", vertelt Huiberts in een groot interview met AZ TV. "In dat opzicht ben ik wel blij dat het erop zit. Het is een andere transferperiode geweest dan gebruikelijk."

De verslechterde financiële situatie door de coronacrisis had nog geen invloed op de afgelopen transferperiode. "We hadden al een begroting gemaakt voor dit jaar, dus we wisten wat we uit konden geven en we weten ook wat er binnen moet komen", legt Huiberts uit. "Het is alleen wel heel onzeker hoe dat er in de toekomst uit gaat zien. Hoe lang moeten we nog zonder publiek spelen? Maar voor deze window hadden we de zaken net zo voor elkaar als in elk ander jaar."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws