Van Dordrecht naar Afrikaanse Champions League: 'Hier ben ik echt iemand, hè'

Van Dordrecht naar Afrikaanse Champions League: 'Hier ben ik echt iemand, hè'

Gepubliceerd: zaterdag 17 oktober 2020 om 14:12za 17-10-2020 om 14:12

Ilias Haddad heeft het gemaakt in de Marokkaanse competitie. Als verdediger van Raja Casablanca werd hij afgelopen zondag kampioen en maakt hij ook nog kans om de Afrikaanse Champions League te winnen.

Een mooie prestatie voor een voetballer die vijf jaar geleden vertrok bij FC Dordrecht om voor zijn kans in Marokko te gaan. "Ik richt me hier op het voetbal", vertelt hij aan het Algemeen Dagblad. "Natuurlijk mis ik mijn familie soms, maar ik kan nog een paar jaar voetballen en wil ze een mooie toekomst kunnen bieden. Hier ben ik echt iemand hè. Moet ik dan terug naar Nederland, mezelf weer bewijzen voor een karig contractje?"

Haddad heeft naam gemaakt in Marokko. In 2018 werd hij zelfs international. "Ik heb twee interlands gespeeld, met spelers uit de Marokkaanse competitie", zegt de Dordtenaar trots. "Nee, dus niet met Hakim Ziyech bijvoorbeeld, maar ik heb wel tegenover hem gestaan in een onderlinge trainingspartij."

De kroon op zijn loopbaan kan heMt winnen van de CAF Champions League zijn. Raja Casablanca staat nu in de halve finale en kan in de eindstrijd een stadsderby spelen. "Wij spelen in de halve finale tegen Zamalek, rivaal Wydad Casablanca tegen Al Ahly. We spelen morgenavond eerst thuis en volgende week in Cairo. Heel Marokko zal meekijken, maar ook vrienden en familie in Dordrecht volgen al mijn wedstrijden. Dat maakt me zeker trots."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws