Gullit gelooft zijn ogen niet: 'Absoluut rood, hopelijk valt het mee bij Van Dijk'

Gullit gelooft zijn ogen niet: 'Absoluut rood, hopelijk valt het mee bij Van Dijk'

17-10-2020 14:41
38

Ruud Gullit stelt dat Jordan Pickford van geluk mag spreken dat hij nog op het veld staat in de Merseyside Derby. De keeper van Everton torpedeerde Virgil van Dijk, die daardoor geblesseerd het veld moest verlaten.

Gullit, die geen opzet bij Pickford vermoedt, begrijpt niet dat de scheidsrechter of VAR niet ingrijpt. "Aan het begin dachten we dat het door buitenspel niet relevant was, maar de regels zijn dat de actie daar nog niet is afgefloten en dus is dit een rode kaart en penalty", zegt de voetbalanalist en voormalig international op Ziggo Sport. "Dan moet de zwaarste straf volgens mij gaan gelden."

Van Dijk ging met een knieblessure van het veld door de kamikazeactie van de Everton-keeper. "Dat is heel erg lullig, want je ziet dat zijn knie overstrekt is", laat Gullit weten. "Ik hoop dat het meevalt. Hij heeft nog mazzel dat hij van de grond af komt, maar het zag er niet goed uit."

The Toffees zijn goed weggekomen dat hun doelman nog mag blijven staan en dat benadrukt Gullit dan ook. "Ik zag net al de kranten van Engeland en fans van Liverpool zijn helemaal over de rooie. Hoe kan het ook dat Pickford hier mee weg is gekomen? Hij wil zich beschermen en kijkt niet eens naar de bal, maar steekt gewoon zijn been naar voren. Lompigheid, absoluut een rode kaart."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

#DoneDeal met zaakwaarnemer Guido Albers is te beluisteren op Spotify en ook te zien op YouTube!

Plaats een reactie