Advocaat verwacht vertrek: Krijgt een managersfunctie in Engeland, zoiets

Advocaat verwacht vertrek: "Krijgt een managersfunctie in Engeland, zoiets"

Gepubliceerd: zaterdag 17 oktober 2020 om 21:24za 17-10-2020 om 21:24

Rick Cost, performance trainer van Feyenoord, kan rekenen op lof van Dick Advocaat. De trainer van Feyenoord spreekt in gesprek met RTV Rijmond zelfs de verwachting uit dat Cost een fraaie buitenlandse transfer maakt.

Cost is inmiddels drie jaar werkzaam bij Feyenoord. Advocaat geniet van de samenwerking met de performance trainer. "Het onderling afstemmen is leuk. Wil hij meer doen of ik? Maar ik luister naar Rick. Hij bereidt alles voor, tot een jaar vooruit. Loop- en krachttrainingen deed je vroeger allemaal zelf". De Kleine Generaal stelt ook dat data-analyse de laatste jaren 'een heel bedrijf' geworden is. "Ik weet niet of dit de norm is in Nederland. Het is wel de hoge norm hoe wij het willen. En dat heeft Rick met zijn staf er in gebracht. Deze innovaties horen tegenwoordig bij een topclub."

Advocaat is uitermate tevreden over het werk dat Cost levert. "Deze jongen is zo geleerd, moet ik eerlijk zeggen. Dan komt hij wel eens met termen als duizend kilometer per vierkante nogwat. Joh Rick, vertel het even wat simpeler, zeg ik dan. Maar we denken over veel dingen hetzelfde. Hij vindt dat een speler sneller herstelt door arbeid te leveren in plaats van te rusten. Zo denk ik er ook over."

De geroutineerde trainer spreekt de hoop uit dat Cost nog lang werkzaam blijft voor Feyenoord. Of dat ook gaat gebeuren, is nog maar de vraag. "Die jongen is straks verdwenen. Krijgt een managersfunctie in Engeland. Zoiets. Tot die tijd geniet ik van de geweldige samenwerking", aldus Advocaat.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws