Ten Hag legt keuze voor Traoré uit: 'Dat hebben we nu twee keer kunnen zien'

Ten Hag legt keuze voor Traoré uit: 'Dat hebben we nu twee keer kunnen zien'

Gepubliceerd: zondag 18 oktober 2020 om 14:31zo 18-10-2020 om 14:31

Erik ten Hag heeft bewust voor Lassina Traoré in de spits bij Ajax gekozen. Zakaria Labyad is afgelopen nacht vader geworden, maar ook als hij er wel bij was geweest zou hij niet in de basis hebben gestaan.

De afgelopen wedstrijden hebben Ten Hag aan het denken gezet. "Tegen compacte tegenstanders hebben we moeite met ons aanvalsspel", zegt de oefenmeester van de Amsterdammers voorafgaand aan de thuiswedstrijd tegen SC Heerenveen tegenover FOX Sports. "Dat hebben we nu twee keer gezien. Traoré is dan een sterk aanspeelpunt en hij heeft het goed gedaan in de voorbereiding. Dan krijgt hij de kans."

Of het experiment met Labyad in de spits is mislukt wil de Ajax-trainer niet zeggen. "Hij is vanochtend vroeg vader geworden en dus geef ik hem rust, maar als hij erbij was geweest had hij ook niet gespeeld. Zakaria heeft in de voorbereiding echter wel uitstekend gespeeld en goals gemaakt, ook in de competitie. Tegen RKC werd er nog één afgekeurd. Tegen compacte tegenstanders ging het helaas wat minder en dan maak je nu andere keuzes."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws