Onthutsend zwak ADO gaat in eigen huis ten onder tegen gedecimeerd Vitesse

Onthutsend zwak ADO gaat in eigen huis ten onder tegen gedecimeerd Vitesse

Gepubliceerd: zondag 18 oktober 2020 om 16:28zo 18-10-2020 om 16:28

Laatste update: zondag 18 oktober 2020 om 17:16zo 18-10-2020 om 17:16

Tien spelers van Vitesse hebben in Den Haag een 2-0 overwinning uit het vuur gesleept tegen ADO Den Haag. Oussama Tannane kreeg op slag van rust rood, maar de Arnhemmers wisten de punten toch mee naar Gelderland te nemen.

Vitesse domineerde de beginfase en kreeg al snel kansen via Tannane en Sondre Tronstad. Maar daarna waren de Arnhemmers slordig en was het ADO dat voor het gevaar zorgde. Toch was het Vitesse dat de score opende. Luuk Koopmans liet een schot van Lois Openda los en had geen antwoord op de inzet van Armando Broja.

Er was weinig aan de hand voor Vitesse, tot Tannane zich liet gaan. De middenvelder eiste een vrije trap en reageerde furieus op de arbitrage toen hij die niet kreeg. Nadat de scheidsrechter geel geef, bleef Tannane maar doorgaan. Dat resulteerde meteen in een tweede gele kaart en dus een rode. Zijn medespelers moesten hem in bedwang houden.

ADO bleef lang in de wedstrijd, maar Vitesse gooide de wedstrijd in de slotfase in het slot en weer was het Broha die voor de goal zorgde. Via Michiel Kramer kreeg ADO nog kansen op een tegengoal, maar die viel niet.

Vitesse gaat samen met Ajax aan kop, al hebben de Amsterdammers een beter doelsaldo. De ploeg van Thomas Letsch speelt volgende week thuis tegen PSV.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws