Ten Hag looft 'sturende speler' Ajax: 'Multifunctioneel, aanvallen en verdedigen'

Ten Hag looft 'sturende speler' Ajax: 'Multifunctioneel, aanvallen en verdedigen'

Gepubliceerd: zondag 18 oktober 2020 om 16:50zo 18-10-2020 om 16:50

Erik ten Hag is content met de overwinning van Ajax op sc Heerenveen. Zijn ploeg heeft geleerd van de zeperd bij FC Groningen, twee weken geleden. Na die wedstrijd was er vooral kritiek op de aanval van Ajax.

Tegen Heerenveen scoorde Ajax vijf keer. "Ons aanvalspel moest beter, maar dat was al langer de conclusie", zegt Ten Hag tegen FOX Sports. "De fijne afstemming is niet meteen goed en kost tijd. Daar hebben we aandacht aan besteed. Vandaag (zondag, red.) was het een stuk beter, maar dat had ook met Heerenveen en onze spelers te maken."

Ten Hag koos tegen Heerenveen voor een middenveld met Davy Klaassen, Ryan Gravenberch en Mohammed Kudus. De Ajax-trainer durft echter niet te zeggen dat die puzzel gelegd is. "Dat is mij te makkelijk. Gravenberch was een paar wedstrijden niet beschikbaar en Kudus de vorige niet, Klaassen was er nog niet. We zullen wel wat in elkaar komen. Het middenveld is het zenuwcentrum, maar de andere jongens hebben het ook goed gedaan (Promes, Alvarez, red.). We hebben opties en kunnen kijken wat het beste is."

De rentree van Klaassen is geslaagd, oordeelt Ten Hag. "Hij kent het Ajax-spel. Het is nu iets anders dan hij gewend was, maar in grote lijnen weet hij het. Het is belangrijk dat je zo'n sturende speler hebt. Hij stuurt, zet de ploeg neer en houdt ze bij elkaar. Hij is multifunctioneel: hij kan aanvallen en verdedigen. Dat hadden we nodig."

Ajax kan de komende weken aan de bak, te beginnen met de Champions League-wedstrijd van woensdag tegen Liverpool. Hoe gaat Ten Hag dat managen? "Met de spelersgroep. We moeten het per wedstrijd bekijken, wat hebben we nodig qua tactiek? Dat het seizoen crazy is, zei ik vorig jaar. Maar nu leven we in een andere tijd. Er komt iets op ons af, dat is een uitdaging."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Lees meer over: Eredivisie Ajax

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws