Rentree Robben hoogtepunt in gezapige wedstrijd tussen Groningen en Utrecht

18-10-2020 18:37 Laatste update: 18:38
48

FC Utrecht houdt een punt over aan het duel met FC Groningen. In Het Hoge Noorden werd het 0-0. Bij Groningen maakte Arjen Robben na blessureleed zijn rentree.

Robben viel geblesseerd uit in de wedstrijd tegen PSV en had enkele weken nodig om weer fit te worden. Trainer Danny Buijs zette hem tegen Utrecht op de bank, waar Eljero Elia ook niet in de basis begon. Robben kon spelen, maar alleen als het nodig was.

Na een leuke openingfase, waarin Utrecht met Simon Gustafson de grootste kans kreeg, wisten Utrecht en Groningen er niet bepaald een spektakel van te maken. Namens Groningen was Ahmed El Messaoudi gevaarlijk. Maar dat was het ook het enige dat beide ploegen wisten te creëren. Een 0-0 tussenstand in de rust was dan ook een logisch gevolg.

Na de rust waren de grootste kansen voor Utrecht. Sander van de Streek kreeg tien minuten na de onderbreking de grootste, maar de uitblinkende Sergio Padt hield zijn doel knap schoon. Een minuut later werd een goal van Moussa Sylla afgekeurd vanwege buitenspel. Padt redde ook twee keer op inzetten van Bart Ramselaar.

Nadat Buijs Mo El Hankouri en Alessio Da Cruz bracht werd ook Robben van stal gehaald om wat tegengas te bieden, hij kreeg een kwartier. Bij Utrecht viel Elia in, waardoor er twee WK-finalisten op het veld stonden. Zijn medespelers zochten Robben vaak, maar grote kansen leverde dat niet op.

Utrecht en Groningen durfden niet voor de winnende goal te gaan en leken in te zetten op een punt. Na iets meer dan 95 minuten vond scheidsrechter Jeroen Manschot het welletjes.