'Met Thiago haakt er nog een Liverpool-sterkhouder af voor het duel met Ajax'

'Met Thiago haakt er nog een Liverpool-sterkhouder af voor het duel met Ajax'

Gepubliceerd: zondag 18 oktober 2020 om 20:10zo 18-10-2020 om 20:10

Liverpool zal woensdag aanstaande in het Champions League-treffen met Ajax niet alleen zonder Virgil van Dijk moeten aantreden. Ook Thiago Alcantara is niet ongeschonden uit de Merseyside Derby gekomen.

De Spaanse middenvelder werd in de slotfase van de wedstrijd getorpedeerd door Richarlison, die voor die actie de rode kaart gepresenteerd kreeg. Daarbij heeft Thiago een knieblessure opgelopen, zo valt te lezen in The Liverpool Echo. Pas na de wedstrijd tegen Ajax kan bekeken worden hoe ernstig die blessure is en daarom reist de spelmaker niet mee naar Amsterdam.

Dat is een hard gelag voor Liverpool, dat Virgil van Dijk ook zal moeten missen in de Johan Cruijff Arena. De Nederlandse stopper werd uit de wedstrijd getrapt door Everton-keeper Jordan Pickford en moet geopereerd worden aan zijn knie. De kans is aanwezig dat hij er zes tot negen maanden uitligt, waardoor zijn EK in gevaar kan komen.

Ajax en Liverpool trappen woensdagavond om 21.00 uur af voor de eerste wedstrijd in de groepsfase van de Champions League. In poule D zitten ook Atalanta en FC Midtjylland.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws