Nachtmerrie van Liverpool en Oranje komt uit: Van Dijk de komende maanden 'out'

Nachtmerrie van Liverpool en Oranje komt uit: Van Dijk de komende maanden 'out'

Gepubliceerd: zondag 18 oktober 2020 om 19:01zo 18-10-2020 om 19:01

Laatste update: zondag 18 oktober 2020 om 19:35zo 18-10-2020 om 19:35

Slecht nieuws voor Liverpool en Virgil van Dijk: de verdediger heeft in het duel met stadgenoot Everton een zware knieblessure opgelopen. Liverpool zal voorlopig geen beroep kunnen doen op Van Dijk. Dat is ook slecht nieuws voor Oranje-bondscoach Frank de Boer.

Al in de eerste helft ging het mis voor Van Dijk, die getorpedeerd werd door Everton-doelman Jordan Pickford. De Oranje-captain dacht door te kunnen, maar kon uiteindelijk niet anders dan zich laten wisselen.

Inmiddels is duidelijk dat de blessure van Van Dijk ernstig is. Liverpool laat weten dat hij geopereerd moet worden aan zijn knie. De club laat niet weten hoe lang hij uit de roulatie is, maar naar verwachting moeten The Reds het maanden zonder hem doen. Pas na de operatie zal duidelijk worden hoe lang de revalidatie daadwerkelijk in beslag gaat nemen.

Door de wedstrijd tegen Ajax van aankomende woensdag gaat dus sowieso een streep, maar Van Dijk mist ook enkele belangrijke wedstrijden van het Nederlands elftal. Oranje komt begin volgende maand weer bij elkaar voor een vriendschappelijke wedstrijd tegen Spanje en twee UEFA Nations League-wedstrijden tegen Bosnië en Herzegovina en Polen. Het EK staat gepland voor juni volgend jaar.

"Wij noemden dit een overtreding met doodsverachting", zei voormalig topscheidsrechter Mario van der Ende tegen De Telegraaf over de charge van Pickford op Van Dijk. "Geen discussie mogelijk: hier had rood moeten worden getoond of door de VAR moeten worden ingegrepen."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws