Doemscenario dreigt voor Van Dijk: 99 procent zeker een kruisband...

Doemscenario dreigt voor Van Dijk: "99 procent zeker een kruisband..."

Gepubliceerd: zondag 18 oktober 2020 om 12:34zo 18-10-2020 om 12:34

Het ziet er slecht uit voor Virgil van Dijk, vreest Marciano Vink. De oud-international sukkelde tijdens zijn eigen carrière regelmatig met knieproblemen en houdt zijn hart vast.

Vink scheurde meerdere keren zijn kruisband af, onder meer als speler van PSV. Dat scenario doemt ook op voor Van Dijk. De Oranje-captain is mogelijk zwaar geblesseerd geraakt na een charge van doelman Jordan Pickford in de eerste helft van Everton - Liverpool. "Zijn standbeen klapte naar achteren door", analyseert Vink bij Goedemorgen Eredivisie. "Dat is al 99 procent zeker een kruisband..."

"Maar je hebt ook bot op bot en daar zit ook kraakbeen tussen", vervolgt hij. "Ik ben ervaringsdeskundige met knieën, want ik heb meerdere kruisbanden gescheurd. Het is een heel verdoofd gevoel. Het lijkt alsof je nog wel verder kan, maar die twee helften plakken niet meer, dus het is heel wankel. Dat hij nog kon lopen, zegt niks. Dát lukt wel. Het gaat om die momenten dat je ontspannen bent en een draai moet maken."

Voor een gescheurde kruisband staat een herstelperiode van zeven tot negen maanden. Dat zou ook slecht nieuws zijn voor het Nederlands elftal, dat medio juni aan het EK begint.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws