'Ongelooflijk wat gebeurd is, het was echt schandalig en een aanslag op Van Dijk'

'Ongelooflijk wat gebeurd is, het was echt schandalig en een aanslag op Van Dijk'

Gepubliceerd: zondag 18 oktober 2020 om 10:08zo 18-10-2020 om 10:08

Sander Westerveld vindt het ongelooflijk hoe Everton-doelman Jordan Pickford tijdens de Merseyside Derby 'invloog' op Virgil van Dijk. De Nederlandse verdediger van Liverpool liep een vermoedelijk zware kruisbandblessure op.

"Dat was echt schandalig", zegt de oud-keeper van onder meer The Reds in de talkshow van Voetbal International. "Ik wil bijna zeggen dat ik er wakker van heb gelegen. Ongelooflijk wat daar gebeurd is."

"Ik stond er ook om bekend overal doorheen te lopen. Maar dan schreeuwde ik even. Dit was echt een aanslag. Je kunt niet met een schaar zo ingaan op iemand. Hij komt invliegen op kniehoogte, ongelooflijk", vervolgt Westerveld, die zag dat Pickford niet bestraft werd. "Dat is helemaal onvoorstelbaar. Het was al buitenspel. Maar als ik na de wedstrijd de scheids nog een elleboog geef, krijg ik ook nog een rode kaart. Dit had echt een rode kaart moeten zijn."

Het is nog niet bekend hoe lang Van Dijk uit de roulatie zal zijn, maar manager Jürgen Klopp sprak al zijn zorgen uit. TV-zender beIN Sports meldde dat de aanvoerder van het Nederlands elftal naar verluidt zo'n zeven à acht maanden aan de kant zal staan met een gescheurde kruisband.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws