Weer geen uitoverwinning voor Fortuna: Emmen maakt marge van twee ongedaan

18-10-2020 21:48
47

FC Emmen en Fortuna Sittard hebben één punt overgehouden aan de kelderkraker op de zondagavond. De thuisploeg had het meeste recht op de overwinning, maar was al tevreden toen het een 2-0 achterstand had weggewerkt: 2-2.

Emmen begon goed en deed dat onder aanvoering van Anco Jansen, die voor het eerst sinds maanden weer eens aan de wedstrijd mocht beginnen. In de eerste tien minuten vielen er schoten van Michael de Leeuw, Caner Cavlan en diezelfde Jansen te noteren en het leek een kwestie van tijd voordat de Drentse Eredivisionist tot scoren kwam. De goal viel echter aan de andere kant uit de lucht.

De opbouw van de ploeg van trainer Dick Lukkien werd verstoord door een fout van Caner Cavlan en daar profiteerde Fortuna optimaal van. De bal kwam bij Sebastian Polter terecht en de spits schoot de bal precies in de hoek waar Emmen-keeper Telgenkamp niet stond. Vijf minuten later sloegen de Limburgers nogmaals toe en weer mocht het de thuisploeg danken. Semedo pakte de bal op het middenveld af, liep zelf door en mikte de bal hoog in het doel: 0-2.

Dat was een tussenstand die totaal geen recht deed aan het beeld van de wedstrijd, want alleen Emmen probeerde te voetballen en Fortuna werd ook na hun twee doelpunten terug gedrukt. Voor rust gingen grote kansen voor De Leeuw en Jansen er niet in, maar in de tweede helft kregen de Drenten waar ze recht op hadden. Nikolai Laursen benutte een rebound van dichtbij nadat Fortuna-doelman Alexei Koselev moest lossen.

Acht minuten later werd het ook 2-2. Een prima aanval van de gastheren werd door Sergio Peña via Cavlan bij De Leeuw bezorgd, waarna de spits van dichtbij alleen maar de voet tegen de bal hoefde te zetten. Pas in de slotfase gingen beide teams nog voor de zege en werd een Sittardse goal afgekeurd wegens buitenspel. De precisie ontbrak echter en een punt voor beiden was het logische resultaat.

Daardoor blijft de laatste uitzege van Fortuna er één in december 2018 in De Kuip en hebben beide ploegen allebei nog niet gewonnen dit seizoen. De Limburgers hebben nu twee punten, Emmen heeft er eentje meer.