'Besluit van FOX Sports wekt boosheid bij Ajax en Heerenveen': 'Klinkt heel vaag'

'Besluit van FOX Sports wekt boosheid bij Ajax en Heerenveen': 'Klinkt heel vaag'

Gepubliceerd: zondag 18 oktober 2020 om 22:17zo 18-10-2020 om 22:17

Ajax is boos op FOX Sports omdat het duel met sc Heerenveen aanvankelijk op het open kanaal uitgezonden zou worden. De betaalzender besloot dit uiteindelijk te wijzigen en zond de wedstrijd uit op FOX Sports 2.

Supporters van Ajax en Ajax zelf zijn niet blij met de actie van FOX, meldt Ajax Life zondag. Volgens Ajax Life kregen Ajax en Heerenveen van FOX het verzoek om reclame te maken voor de wedstrijd in Amsterdam. Dat doen clubs wel vaker, maar FOX besloot de wedstrijd zaterdag te verplaatsen naar het betaalde kanaal, zonder dat beide clubs daar iets vanaf wisten. 

Veel fans waren verbaasd, vooral omdat Ajax een dag voor de wedstrijd mailde dat deze op het open kanaal te zien zou zijn. 'Supporters moesten het doen met een tweetje, nadat was gebleken dat op het eerste kanaal geen Ajax - Heerenveen zou komen. Behalve boze supporters is ook de club boos, zo weten we bij Ajax Life', schrijft het supportersmedium. Niet alleen Ajax is boos, ook Heerenveen is not amused over de eenmansactie van FOX.

Ajax Life schrijft dat FOX het uitvallen van de Eredivisie Vrouwen aanvoerde als argument om de wedstrijd toch maar op FOX Sports 2 uit te zenden. 'Maar dat klinkt wel heel vaag. Het aanbod werd kleiner, niet groter', schrijft Ajax Life. 'Want ja, ongemak levert het wel op als je reclame vraagt te maken, mensen een worst voor houdt en vervolgens zelf de boel in de war schopt. Bedankt hè... We zijn benieuwd naar het goedmakertje!'

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws