'KAA Gent moet keeper Bolat missen in Europa League na gigantische blunder'

'KAA Gent moet keeper Bolat missen in Europa League na gigantische blunder'

Gepubliceerd: maandag 19 oktober 2020 om 19:03ma 19-10-2020 om 19:03

Laatste update: maandag 19 oktober 2020 om 19:05ma 19-10-2020 om 19:05

KAA Gent moet keeper Sinan Bolat moet de eerste wedstrijden in de groepsfase van de Europa League wel om een heel speciale reden aan zich voorbij laten gaan. De sluitpost kreeg vorig seizoen een schorsing van drie wedstrijden opgelegd, maar die is door een blunder van zijn club nog niet afgelopen.

Vorig seizoen, toen Bolat nog onder contract stond bij Antwerp, kreeg hij een schorsing van drie wedstrijden opgelegd door de UEFA. Gent liet de Turkse doelman tegen Rapid Wenen en Dynamo Kiev (tweemaal) aan de kant, waardoor zijn schorsing erop zou moeten zitten. Het Nieuwsblad weet echter dat Gent hem niet op de officiële 'squad list' had staan, waardoor Bolat alsnog zijn schorsing moet uitzitten.

Het is namelijk zo dat spelers ingeschreven moeten zijn voor de Europa League (of de voorrondes van de Europa League) om de schorsing uit te zitten. De UEFA heeft daarom aangegeven dat Bolat nog steeds geschorst is. Gent bespreekt het voorval met de UEFA, zij hopen uiteraard alsnog groen licht te krijgen om Bolat op te stellen komende donderdag. Indien de Europese voetbalbond niet bijdraait, staat Davy Roef tussen de palen.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws