'Als Mario niet geblesseerd raakte, had ik 100% zeker niet meer bij NAC gespeeld'

'Als Mario niet geblesseerd raakte, had ik 100% zeker niet meer bij NAC gespeeld'

Gepubliceerd: maandag 19 oktober 2020 om 21:00ma 19-10-2020 om 21:00

Sydney van Hooijdonk is blij dat hij bij NAC Breda is gebleven. De spits was eigenlijk op weg naar de uitgang, maar na de blessure van Mario Bilate veranderde alles. 

Bilate kreeg de voorkeur van trainer Maurice Steijn, maar Van Hooijdonk greep zijn kans nadat eerstgenoemde geblesseerd raakte. "Als Mario niet geblesseerd was geraakt, had ik honderd procent zeker niet meer bij NAC gespeeld. Ik heb mijn kans gepakt op het moment dat die zich aandiende", zegt Van Hooijdonk tegen De Telegraaf.

Van Hooijdonk verandert dit seizoen niet meer van club. "Ik heb met de club afgesproken dat ik sowieso dit seizoen zal blijven en er is de intentie van beide kanten om een langjarig contract aan te gaan. Hoe dat verder gaat, moet de komende maanden blijken. Daarbij is het voor mij belangrijk hoe het sportief verder gaat verlopen. Maar ik heb er alle vertrouwen in dat ik erin blijf staan."

Veel clubs waren afgelopen zomer geïnteresseerd in Van Hooijdonk. "Er was veel belangstelling en ik had de kans om een buitenlands avontuur aan te gaan. Dat leek me ook wel mooi, maar dit biedt me meer stabiliteit. Ik kan thuis blijven wonen, op drie minuten van het stadion, en zeker in deze tijd is dat geen nadeel."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Van Hooijdonk is goed genoeg voor de Eredivisie

Ja
54%
Nee
46%
(680 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws