'Dat ik als jonkie in drie seizoenen dat record verbreek, vind ik echt speciaal'

'Dat ik als jonkie in drie seizoenen dat record verbreek, vind ik echt speciaal'

Gepubliceerd: dinsdag 20 oktober 2020 om 08:22di 20-10-2020 om 08:22

Vivianne Miedema schiet record na record uit de geschiedenisboeken. De Nederlandse heeft haar naam nu ook in gouden letters in de geschiedenis van het Engelse vrouwenvoetbal geschreven: ze is de speelster met de meeste doelpunten achter haar naam in de vrouwencompetitie van het land.

Miedema, nog steeds maar 24 jaar oud, was in de derby tegen Tottenham Hotspur goed op dreef en maakte doelpunt 50, 51 en 52 in de Women's Super League. Hiermee schiet ze het record van Nikita Parris (49 goals) uit de boeken.

"Het is best wel bizar. De League bestaat al tien jaar en sommige speelsters zijn er al vanaf het begin bij. Dat ik dan als jonkie in drie seizoenen tijd dat record verbreek, vind ik echt wel speciaal", vertelt Miedema in gesprek met De Telegraaf. "Hopelijk kan ik mijn record nog scherper zetten. Ik wil de lat zo hoog mogelijk leggen voor de rest."

Na het verbreken van het record kreeg Miedema niet alleen complimenten van teamgenoten, maar ook van speelsters van Chelsea en Manchester United. "Dan merk je dat het toch wel een hele prestatie is en ga je er ook iets meer over nadenken", sluit ze af.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws