Ontslagen bondscoach van Curaçao woest op Guus Hiddink: 'Het is echt ongelooflijk'

Ontslagen bondscoach van Curaçao woest op Guus Hiddink: 'Het is echt ongelooflijk'

Gepubliceerd: dinsdag 20 oktober 2020 om 11:48di 20-10-2020 om 11:48

Laatste update: dinsdag 20 oktober 2020 om 14:41di 20-10-2020 om 14:41

Remko Bicentini ligt zwaar in de clinch met de voetbalbond van Curaçao. De ex-bondscoach van het eiland is boos op de bond én Guus Hiddink, die zijn plaats als bondscoach over gaat nemen.

Twee maanden geleden vernam Bicentini via teletekst dat Guus Hiddink de nieuw bondscoach van Curaçao gaat worden, tot grote verbazing van Bicentini. "Ik heb de bond gezegd dat ik helemaal niet wilde stoppen, maar kreeg alleen te horen dat het Bicentini-tijdperk ten einde was", begint de coach tegenover Voetbal International.

Ook is Bicentini woest op Hiddink. "Ik kwam bij hem dankzij Eric Gudde (directeur betaald voetbal KNVB, red.), die ik op Curaçao was tegengekomen. Als bondscoach wil je natuurlijk zoveel mogelijk leren. Zeker met het WK waar we met Curaçao op af aan het koersen waren. Ik heb Gudde gevraagd of hij me niet in contact kon brengen met mensen met die ervaring op grote toernooien."

Een paar maanden later ontving Bicentini van Gudde een belletje dat Hiddink wel wilde praten. "Was hartstikke leuk, we hebben het over van alles gehad. Nou, je snapt wel dat ik van mijn stoel viel toen ik hoorde wie er ineens op mijn plaats zou komen te zitten. Achteraf bleek hij al contact te hebben gehad toen wij samen in gesprek waren."

Hiddink beloofde Bicentini vervolgens om contact op te nemen, maar dat ik niet gebeurd. "Echt geen belletje, geen woord, niets. En nog steeds heb ik niets van hem gehoord. Het is echt ongelooflijk", besluit Bicentini.

Op 12 november doet de rechter uitspraak in een kort geding.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws