Breaking news

Ajax' tegenstander: maximale score tegen Young Boys, weerzien met Sulejmani

'VAR dacht dat hij niet meer mocht ingrijpen na horrorcharge op Van Dijk'

'VAR dacht dat hij niet meer mocht ingrijpen na horrorcharge op Van Dijk'

Gepubliceerd: dinsdag 20 oktober 2020 om 16:32di 20-10-2020 om 16:32

VAR David Coote ging zaterdag ernstig in de fout tijdens de Merseyside Derby tussen Everton en Liverpool. De videoscheidsrechter wist niet dat Jordan Pickford nog bestraft kon worden na zijn forse charge op Virgil van Dijk, zo meldt The Daily Mail.

Volgens de Engelse boulevardkrant dacht Coote dat hij niet meer kon ingrijpen, omdat er vóór het incident al was gefloten voor buitenspel van Van Dijk. Hij keek de beelden van de charge van Pickford nog wel na – oordeelde zelfs dat het een rode kaart had moeten zijn -  maar besloot scheidsrechter Michael Oliver dus niet in te lichten.

Liverpool is furieus door de misser, zo schrijft The Daily Mail. Bronnen binnen de club stellen bovendien dat de officiële uitleg van scheidsrechtersbond PGMOL aanvankelijk heel anders was: The Reds kregen te horen dat Coote 'afgeleid' was door het buitenspelmoment en de overtreding van Pickford over het hoofd heeft gezien. Scheidsrechtersbaas Mike Riley gaf niet veel later echter toe dat het moment wel degelijk was beoordeeld.

Coote moet door zijn fout wel in het strafbankje plaatsnemen. Hij is voor de komende speelronde 'gedegradeerd' tot vierde official.

Voor Liverpool en Van Dijk zijn de druiven zuur. De aanvoerder van het Nederlands elftal liep een zware kruisbandblessure op en moet onder het mes. Het is twijfelachtig of hij dit seizoen nog in actie komt. Ook het EK staat mogelijk op de tocht.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws