Klopp ontkent: Ik denk niet dat we medelijden met Ajax hoeven hebben

Klopp ontkent: "Ik denk niet dat we medelijden met Ajax hoeven hebben"

Gepubliceerd: dinsdag 20 oktober 2020 om 22:25di 20-10-2020 om 22:25

Liverpool-manager Jürgen Klopp steekt zijn bewondering voor Ajax niet onder stoelen of banken. Tegelijkertijd benadrukt de Duitser dat hij geen medelijden heeft met de Amsterdammers, die elk jaar hun beste spelers kwijtraken.

"Ik denk niet dat we medelijden met Ajax hoeven hebben", reageert Klopp op de persconferentie voorafgaand aan het Champions League-duel in de Johan Cruijff Arena. "Ajax is een topclub. Ze verkopen steeds hun beste spelers, maar de volgende speler staat dan altijd weer klaar. Ze hebben een geweldige filosofie en ze hebben ook een coach en talenten van wereldklasse."

Wel ziet Klopp dat de filosofie in Amsterdam iets is veranderd. "Ze halen steeds vaker ervaren spelers terug, waardoor ze hogere ambities kunnen hebben", doelt hij op spelers als Dusan Tadic, Daley Blind en Davy Klaassen. "Niet voor niets stonden ze bijna in de finale. Sindsdien zijn ze veel spelers verloren, maar ze hebben nu wederom een topteam."

Klopp moet tegen Ajax Virgil van Dijk, Alisson Becker, Thiago Alcántara én Joël Matip missen. "Daar moeten we mee omgaan", stelt de manager. "We hebben veel respect voor Ajax, maar er zijn geen excuses. We kennen de klasse van Ajax en de omstandigheden zijn bijna perfect. Dit is een geweldige stad, een mooi stadion: jammer dat er geen supporters zijn."

"Natuurlijk mis je spelers van wereldklasse, maar we gaan proberen een ijzersterk team neer te zetten. Volgens mij ben ik de enige die het team dat we op kunnen stellen wel goed vind", verwijst hij naar de vele reacties op het wegvallen van Van Dijk.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws