Wijnaldum woedend na snoeiharde Merserside Derby: 'Zijn er nog steeds kapot van'

Wijnaldum woedend na snoeiharde Merserside Derby: 'Zijn er nog steeds kapot van'

Gepubliceerd: dinsdag 20 oktober 2020 om 21:15di 20-10-2020 om 21:15

Laatste update: dinsdag 20 oktober 2020 om 21:16di 20-10-2020 om 21:16

Georginio Wijnaldum is absoluut niet te spreken over de manier waarop Everton-spelers Jordan Pickford en Richarlison respectievelijk Virgil van Dijk en Thiago Alcántara uit de wedstrijd schopten tijdens de Merseyside Derby. De Nederlander geeft aan dat het vaker gebeurt in wedstrijden van Liverpool tegen Everton.

"We zijn er nog steeds kapot van", begint Wijnaldum op de persconferentie voor de Champions League-wedstrijd tegen Ajax van woensdagavond, geciteerd door The Athletic. "De manier waarop het gebeurde is moeilijk om te accepteren. Geen van de spelers heeft geslapen na wat er gebeurd is zaterdag. We waren van streek. De manier waarop Pickford het duel aanging was ongelooflijk stom naar mijn mening. Ik heb niet het gevoel dat hij Van Dijk wilde blesseren, maar de manier waarop hij de tackle maakte..."

Het is niet de eerste keer dat Everton-spelers hun boekje te buiten gaan in wedstrijden tegen Liverpool, geeft Wijnaldum aan. "Dat hebben we vaker gehad in wedstrijden tegen Everton. Ze gaan veel te ver tijdens onze wedstrijden tegen ze. Het was teveel van het goede. Niet alleen de tackle (van Pickford, red.), ook die van Richarlison op Thiago was een vervelende."

Wijnaldum begrijpt niet dat Pickford er zonder straf vanaf is gekomen. "Ongelukken kunnen altijd gebeuren, maar de manier waarop ze bezig waren was absoluut onacceptabel. Het maakt het moeilijker om te begrijpen dat Pickford niet gestraft wordt."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws