'Swart dacht dat het rust was, die ging te vroeg naar binnen in de mistwedstrijd'

'Swart dacht dat het rust was, die ging te vroeg naar binnen in de mistwedstrijd'

Gepubliceerd: woensdag 21 oktober 2020 om 09:59wo 21-10-2020 om 09:59

Voor het eerst sinds 1966 speelt Ajax in Europees verband een wedstrijd tegen Liverpool. De mistwedstrijd in het Olympisch Stadion (5-1 voor de Ajacieden) is één van de twee eerdere wedstrijden die de Amsterdammers afwerkten tegen The Reds.

Klaas Nuninga was destijds spits van de Amsterdammers en zag hoe het team zich ontwikkelde. "Piet Keizer kwam voor de wedstrijd tegen Liverpool terug van een blessure en Johan Cruijff was een ster die ging stralen", zegt de nu 79-jarige ex-voetballer uit Winschoten tegen AT5. "We scoorden dat seizoen 122 goals."

Dat de wedstrijd doorging was voor Nuninga en zijn ploeggenoten een verrassing, gezien de dichte mist. Daarnaast hadden een aantal spelers van Ajax pech. "Ik reed met Sjaak Swart mee, maar toen deed de auto het niet meer. We moesten duwen, met Cruijff en Keizer erbij. De accu deed het niet meer. We waren een half uur te laat bij het stadion en Michels was boos!"

Tijdens de wedstrijd bleek Swart ook al niet in zijn beste vorm. "Sjakie dacht dat het al rust was, dus die ging naar binnen", lacht Nuninga. Door de mist konden ploeggenoten elkaar niet zien en was het onduidelijk wat er precies gebeurde. Toen Swart doorhad dat er nog gespeeld werd kwam hij terug en slaagde Ajax er in om vlak voor rust een goal te maken.

Woensdagavond staat Ajax wederom tegenover Liverpool, ditmaal in de Johan Cruijff Arena. Om 21.00 trappen de Amsterdammers het nieuwe Champions League-seizoen in gang.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws