'Bij degradatiekandidaat Duitsland minder snel in beeld voor Oranje dan bij Ajax'

'Bij degradatiekandidaat Duitsland minder snel in beeld voor Oranje dan bij Ajax'

Gepubliceerd: woensdag 21 oktober 2020 om 11:53wo 21-10-2020 om 11:53

Davy Klaassen was basisspeler van het Nederlands elftal toen hij in de zomer van 2017 bij Ajax vertrok. De 27-jarige middenvelder raakte in het buitenland enigszins uit beeld, maar hoopt na zijn terugkeer in Amsterdam ook op een rentree in Oranje.

Klaassen benadrukt tegelijkertijd dat hij eerst bij Ajax wil presteren, voordat hij aan het Nederlands elftal gaat denken. "Zo ver kijk ik nog niet, het moet in de juiste volgorde gebeuren. Eerst bij Ajax presteren, dan kun je daarna weer in aanmerking komen voor Oranje", zegt hij tegen Voetbal International.

"In mijn tijd bij Werder Bremen heb ik geregeld contact gehad met bondscoach Ronald Koeman", laat de zestienvoudig international weten. "Hij is ook een keer een wedstrijd komen kijken. Ik had wel het gevoel dat ik altijd in beeld was. Alleen wist ik tegelijkertijd ook hoe het werkte. Als je bij een degradatiekandidaat in Duitsland speelt, dan kom je gewoon minder snel in beeld voor een plek in de selectie dan dat je bij Ajax presteert."

"Het zou dus een mooi vervolg kunnen zijn op wat er komen gaat, maar op dit moment telt maar één ding: presteren met Ajax. Ik ben blij om weer terug te zijn", besluit Klaassen.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Zie jij Klaassen nog terugkeren in Oranje?

Ja
67%
Nee
33%
(716 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws