Klaassen: 'Het klinkt vaag, maar ik ben teruggekomen omdat Ajax voor mij Ajax is'

Klaassen: 'Het klinkt vaag, maar ik ben teruggekomen omdat Ajax voor mij Ajax is'

Gepubliceerd: woensdag 21 oktober 2020 om 09:09wo 21-10-2020 om 09:09

Davy Klaassen keek de afgelopen jaren op tv naar de verrichtingen van Ajax in de Champions League, maar staat nu zelf weer namens de Amsterdammers aan de aftrap in het miljardenbal. De middenvelder merkte dat hij een warm gevoel bij de club bleef houden.

De successen van Ajax in het seizoen 2018/2019 spraken ook Klaassen aan. "Die avonden heb ik echt als supporter beleefd", zegt de Hilversummer tegen Voetbal International. "Niet dat ik als een gek door de kamer rende, maar ik kon me wel steeds verheugen op een avond als Ajax in de Champions League speelde. Het sterke en warme gevoel bij Ajax is altijd gebleven en dat merkte ik goed tijdens die avonden."

Nu kan de multifunctionele middenvelder zelf weer op het hoogste niveau uitkomen voor de Amsterdammers, maar niet alleen dat was een reden voor Klaassen om terug te komen. "Misschien heeft het wel indirect meegespeeld. Het klinkt misschien vaag, maar de keuze terug te keren is vooral omdat Ajax voor mij Ajax is. Dat is lastig uit te leggen, maar het gevoel is zo sterk. Toen de club zich drie weken voor de deadline meldde was het voor mij duidelijk. Ik wil voor Ajax spelen, klaar."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws