Schmidt: 'Natuurlijk maak ik me zorgen, want ze hebben dinsdag nog meegetraind'

Schmidt: 'Natuurlijk maak ik me zorgen, want ze hebben dinsdag nog meegetraind'

Gepubliceerd: woensdag 21 oktober 2020 om 13:29wo 21-10-2020 om 13:29

Roger Schmidt baalt dat Pablo Rosario en Cody Gakpo niet aanwezig zijn tijdens het Europa League-treffen met Granada. De twee spelers trainden dinsdag ook nog mee met de PSV-selectie.

De Duitse oefenmeester stelt dat het mentaal niet makkelijk is om met de besmettingen om te gaan. "Maar op dit moment is het hele leven niet gemakkelijk", zegt hij op de persconferentie voorafgaand aan het Europese treffen met Granada. "Niet alleen in het voetbal is het moeilijk. We moeten doen wat nodig is om veilig te blijven, maar toch moet het mogelijk zijn om ons op de wedstrijd te richten."

Het zou zo kunnen zijn dat Rosario en Gakpo dinsdag op de training meer ploeggenoten hebben besmet. "Ja, dat is de waarheid, want ze hebben meegetraind en waren samen met de rest van de groep", laat Schmidt weten. Natuurlijk maak ik me daar zorgen over, want het kan zo zijn dat er meer gevallen komen. Vrijdag wordt er weer getest en hopelijk is het niet zo, maar het is wel mogelijk."

Schmidt weet nog niet of hij kan beschikken over Eran Zahavi en Jordan Teze. "Ze kunnen de training bijwonen omdat ze niemand kunnen besmetten, maar we moeten de UEFA-regels ook respecteren en ik weet niet zeker of ze morgen kunnen spelen. We hebben een goede medische staf die in contact staan met de UEFA en dan zien we wel of ze mogen spelen. Daar houd ik me netjes aan."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws