Dieprode cijfers voor United door coronacrisis en mislopen Champions League

Dieprode cijfers voor United door coronacrisis en mislopen Champions League

Gepubliceerd: woensdag 21 oktober 2020 om 15:23wo 21-10-2020 om 15:23

De coronacrisis heeft enorme gevolgen voor Manchester United. De Premier League-grootmacht presenteerde woensdag de jaarcijfers over 2019/2020. De club leed een verlies van zeventig miljoen pond, omgerekend ruim 77 miljoen euro.

United zag zijn inkomsten met liefst 18,8 procent dalen, van 692 miljoen naar 561 miljoen euro. The Mancunians hebben vooral last van de coronacrisis, maar ook het mislopen van de Champions League speelt een rol. Het televisiegeld ging met 41,9 procent omlaag naar 155 miljoen. De nettoschuld van Manchester United is in vergelijking met een jaar eerder opgelopen met bijna 133 procent, tot 520 miljoen.

"Onze focus blijft liggen op het bewaken van de gezondheid van onze medewerkers, supporters en de hele gemeenschap", zo laat vice-voorzitter Ed Woodward weten in een verklaring. "Binnen die context is het onze topprioriteit om fans zo snel mogelijk weer veilig in het stadion te hebben."

"Ook willen we een constructieve rol spelen in het helpen van de voetbalpiramide in deze moeilijke tijd. Ondertussen onderzoeken we opties om het Engelse voetbal sterker en toekomstbestendiger te maken. Dit vraagt een strategische visie en leiderschap", besluit Woodward, die met die laatste opmerkingen lijkt te doelen op het Big Picture Project en het voorstel voor een European Super League.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws