Gattuso: 'Ik zal drie of vier wijzigingen aanbrengen tegen AZ'

Gattuso: 'Ik zal drie of vier wijzigingen aanbrengen tegen AZ'

Gepubliceerd: woensdag 21 oktober 2020 om 18:48wo 21-10-2020 om 18:48

Napoli-trainer Gennaro Gattuso zal zijn elftal donderdag in de wedstrijd tegen AZ op een aantal posities gaan wijzigen. Gattuso stelt ook dat er bij Napoli angst is, vanwege de coronabesmettingen in de selectie van AZ.

Napoli zal tegen AZ niet met dezelfde opstelling als tegen Atalanta Bergamo (4-1 zege) aantreden, liet Gattuso op de persconferentie voorafgaand aan de wedstrijd weten. "Ik zal drie of vier wijzigingen aanbrengen. Toen ik de coach van AC Milan was, wisselde ik zeven of acht spelers. Je moet de juiste keuzes maken en niet negen of tien spelers rouleren." Napoli-aanvoerder Lorenzo Insigne zal ook niet in actie komen tegen AZ. "Hij komt terug van een spierblessure, maar is nog niet fit om te spelen", liet Gattuso optekenen.

Gattuso is wel op zijn hoede voor de Alkmaarders. "Vorig jaar was AZ samen met Ajax de beste ploeg van Nederland. Ze hebben in de zomer maar één speler verkocht. Ze hebben problemen met Covid, alleen zal slechts één reguliere aanvaller wedstrijd missen."

De 42-jarige trainer stelt wel dat er angst bij Napoli is door de coronabesmettingen in de AZ-selectie: ook Napoli heeft al vaak te maken gehad met het coronavirus. "Er is angst, net als voor de wedstrijd tegen Genoa, maar we moeten doorgaan. Er is vrees en degenen die erover gaan, zullen hun eigen beslissingen nemen."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Wat gaat AZ doen tegen Napoli?

Winnen
21%
Verliezen
64%
Gelijkspelen
15%
(396 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws