Corona-update AZ: in totaal nu dertien besmette spelers in aanloop naar 'Napoli'

Corona-update AZ: in totaal nu dertien besmette spelers in aanloop naar 'Napoli'

Gepubliceerd: dinsdag 20 oktober 2020 om 15:56di 20-10-2020 om 15:56

AZ maakt bekend dat dinsdagmiddag acht spelers binnen de selectie van trainer Arne Slot positief hebben getest op het coronavirus. Daarmee zijn in totaal nu dertien spelers bij de club besmet met het virus.

'AZ heeft de afgelopen maanden de geldende procedures zorgvuldig gevolgd. De meerderheid van de positief geteste spelers vertoont geen klachten', zo laten de Alkmaarders in een nieuwe update weten. 'Doordat besmettingen geconstateerd zijn bij de selectie heeft AZ preventief actie ondernomen en onder meer extra testen uitgevoerd waardoor de nu aangetoonde gevallen geconstateerd konden worden.' Vorige week kwamen al negen besmettingen aan het licht bij AZ. Inmiddels zijn drie personen negatief getest.

AZ meldt dat het duel met Napoli in de groepsfase van de Europa League vooralsnog gewoon doorgaat, tenzij de lokale autoriteiten de wedstrijd verbieden. Gemeenteraadslid Ciro Borriell luidde al de noodklok over de coronauitbraak bij de Nederlandse club. "We moeten verantwoordelijk gedrag tonen. AZ moet in quarantaine en de wedstrijd moet uitgesteld worden", liet hij weten.

De ploeg van Slot neemt het donderdag vanaf 18.55 uur op tegen Napoli. Door de besmettingen reist AZ woensdag met een zeventienkoppige selectie af naar Italië. De selectie wordt woensdagochtend bekendgemaakt. Volgens het Noordhollands Dagblad heeft onder meer Myron Boadu positief getest.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws