Van Persie: 'Daarom kreeg Ajax de grootste kansen, Liverpool heeft geluk gehad'

Van Persie: 'Daarom kreeg Ajax de grootste kansen, Liverpool heeft geluk gehad'

Gepubliceerd: donderdag 22 oktober 2020 om 08:57do 22-10-2020 om 08:57

Laatste update: donderdag 22 oktober 2020 om 09:46do 22-10-2020 om 09:46

Robin van Persie oordeelde dat Liverpool van geluk mocht spreken dat het met een 1-0 overwinning uit de Johan Cruijff Arena vertrok. Tijdens de wedstrijdanalyse op BT Sports zei de voormalig spits dat hij meer van The Reds had verwacht.

Van Persie geeft aan dat het mindere spel van Liverpool wel te verklaren was. "Ze misten hun belangrijkste spelers achterin en op het middenveld", tekent De Telegraaf op uit zijn mond. "Er was geen Alisson Becker onder de lat, geen Virgil van Dijk. Dat is achterin al een enorm gemis. Thiago was er ook niet en dat is ook een speler van wereldklasse."

Ajax liet echter na om van het ontbreken van de vele sleutelspelers bij Liverpool te profiteren. "Daarom kreeg Ajax ook de grootste kansen", legt Van Persie uit. "Ik heb er zeker vier geteld en normaal gesproken benut Ajax er daar wel één van. Liverpool heeft geluk gehad."

Datzelfde gevoel hadden de Ajacieden zelf ook, zo bleek na de wedstrijd. Perr Schuurs en Daley Blind vertelden dat ze het gevoel hadden minimaal een punt te hebben verdiend en trainer Erik ten Hag vond dat zijn ploeg uitstekend voor de dag kwam, maar net de finesse en het killersinstinct miste om echt een resultaat te verdienen.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws