Breaking news

Ajax treft Leverkusen-beul Young Boys in achtste finales Europa League

Real Madrid afgemaakt door Spaanse pers: 'Elke dag erger, beschamend'

Real Madrid afgemaakt door Spaanse pers: 'Elke dag erger, beschamend'

Gepubliceerd: donderdag 22 oktober 2020 om 12:44do 22-10-2020 om 12:44

De blamage van Real Madrid tegen Shakhtar Donetsk in de openingsronde van de Champions League houdt de gemoederen bezig. In Spanje wordt schande gesproken van de 'vrije val' van De Koninklijke.

Real Madrid ging woensdagavond in eigen huis met 2-3 onderuit tegen Shakhtar Donetsk, dat halverwege met 0-3 leidde. Extra pijnlijk: de tegenstander uit Oekraïne kreeg deze week te maken had met een corona-uitbraak, waardoor tien (!) eerste elftal-spelers niet afreisden naar Madrid.

Nu is het crisis bij Real, dat afgelopen weekend ook al een beschamende thuisnederlaag leed tegen promovendus Cádiz (0-1). Komende zaterdag wacht El Clásico tegen FC Barcelona. 'Elke dag wordt het erger: Madrid zit in een vrije val, en zaterdag wacht Barcelona', schrijft de Madrileense sportkrant Marca over de dertienvoudig Champions League-winnaar.

Marca meldt verder dat de sfeer in de kleedkamer van Real Madrid bar slecht is, met spelers die 'nauwelijks drie woorden achter elkaar konden zeggen' toen voorzitter Florentino Pérez na het laatste fluitsignaal afdaalde vanaf de tribune. 'Beschamend', kopt het eveneens in Madrid gestationeerde AS op de voorpagina. 'Madrid verliest van Shakhtar-reserves na een verschrikkelijke eerste helft.'

In Catalonië wordt na de blamage van Real vooral gerefereerd aan de komende Clásico. 'Belachelijk van de kampioenen', is het verdicht van Diario SPORT. 'Een vreselijke prestatie voor El Clásico.' El Mundo Deportivo laat zich in soortgelijke bewoordingen uit. 'Nachtmerrie', kopt de Catalaanse sportkrant.

Ook buiten Spanje pakken de kranten groot uit met Real Madrid. 'Real verliest met een catastrofale Varane', meldt L'Équipe. En A Bola uit Portugal: 'Militão portreteert het schandaal van Madrid tegen Shakhtar.' La Gazzetta dello Sport noemt de nederlaag 'ronduit schokkend'.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws