Ziyech: 'Ik ben achteraf blij dat ik nog twee jaar bij Ajax gebleven ben'

Ziyech: 'Ik ben achteraf blij dat ik nog twee jaar bij Ajax gebleven ben'

Gepubliceerd: donderdag 22 oktober 2020 om 16:18do 22-10-2020 om 16:18

Hakim Ziyech heeft lang geduld moeten hebben, maar kan eindelijk zijn eerste meters bij Chelsea maken. De spelmaker moest eerder dan gepland afscheid nemen van de Eredivisie en liep bij The Blues direct een blessure op: Ziyech deed tegen Southampton en Sevilla ritme op, na ruim een half jaar zonder wedstrijden.

De in Dronten geboren linkspoot kon niet wachten totdat hij zijn eerste wedstrijden kon spelen. "Kai Havertz en Timo Werner zijn twee grote talenten, dat hebben ze in het verleden al bewezen. En Christian Pulisic is een crazy winger. Geweldig om met dit soort spelers samen te werken", aldus Ziyech tijdens een perspraatje op donderdag.

De Marokkaans international bekrachtigde vroeg in 2020 al zijn overstap naar Chelsea. Een telefoongesprek met manager Frank Lampard trok hem over de streep. "De manier waarop hij over voetbal praat, dat was het belangrijkste voor me. Ik kom van Ajax, een club met een eigen voetbalstijl. Ik was dus benieuwd naar zijn filosofieën. Na dat gesprek wist ik dat het goed zat, dat hij me vertrouwde."

Ziyech telt dan ook zijn zegeningen: nog niet zo lang geleden kon hij naar clubs als AS Roma en Sevilla, maar bleef hij uiteindelijk bij Ajax. "En daar ben ik achteraf erg blij mee. Daarna hebben we geweldige dingen gedaan met Ajax. Deze zomer was het moment om te vertrekken, maar ik ben blij dat ik nog twee jaar bij Ajax gebleven ben. Tijdens die twee seizoenen ben ik als mens én als voetballer gegroeid."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Gaat Ziyech het maken in de Premier League?

Ja
85%
Nee
15%
(1186 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws