Mogelijk corona-uitbraak in selectie Club Brugge na Champions League-duel

Mogelijk corona-uitbraak in selectie Club Brugge na Champions League-duel

Gepubliceerd: donderdag 22 oktober 2020 om 17:33do 22-10-2020 om 17:33

Voor Club Brugge kan de overwinning (1-2) in extremis tegen Zenit Sint-Petersburg nog een bijzonder vervelend staartje krijgen. De Bruggenaren vielen elkaar na afloop van het gewonnen Champions League-duel massaal in de armen, terwijl het coronavirus aanwezig is in de selectie.

Spelers Simon Mignolet, Odilon Kossounou, Michael Krmencik en manager Vincent Mannaert hebben bij de Belgen onlangs positief getest op het virus. Deze vier zijn niet mee afgereisd naar Sint-Petersburg, maar de kans is wel aanwezig dat de besmette spelers het virus ook hebben overgedragen aan andere selectie-leden. Na de wedstrijd tegen Standard Luik van zaterdagavond zaten alle spelers van Club – waaronder Mignolet, Kossounou en Krmencik – al urenlang samen in de bus, die de selectie van Luik naar Brugge vervoerde.

Philippe Clement, de trainer van Club Brugge, vreest voor nieuwe besmettingen, liet hij na de wedstrijd tegen Zenit weten in gesprek met VTM. "Het is spijtig na zo'n wedstrijd, maar de schrik voor extra besmettingen was het eerste wat door mijn hoofd ging na het laatste fluitsignaal. Donderdag (vandaag, red) wordt het echt bang afwachten. Mogelijk vallen er nieuwe spelers uit", aldus Clement. "We hebben er geen enkele controle over."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws