Martínez strijdt voor elke meter bij Ajax: 'Bij elk duel denk ik daaraan terug'

Martínez strijdt voor elke meter bij Ajax: 'Bij elk duel denk ik daaraan terug'

Gepubliceerd: donderdag 22 oktober 2020 om 18:12do 22-10-2020 om 18:12

Laatste update: donderdag 22 oktober 2020 om 18:48do 22-10-2020 om 18:48

Lisandro Martínez weet precies waarom Argentijnse spelers altijd tot het gaatje gaan wanneer ze op een voetbalveld staan. Veel spelers uit het land hebben te maken gehad met armoede en weten daarom dat ze er alles aan moeten doen om te slagen als voetballer.

"In Argentinië is het helaas zo dat niet iedereen geboren wordt met voldoende middelen", begint Martínez in gesprek met het clubkanaal van Ajax. "Soms heb je niets te eten, als kind heb ik honger geleden. En de meeste spelers, de meeste mensen in Argentinië, hebben dat meegemaakt. Het is niet zoals hier. Hier is de economie goed. Het is niet de enige reden, maar het speelt wel een rol."

Martínez zal nooit vergeten waar hij vandaan komt. "Bij elke wedstrijd en training denk ik daaraan terug. Aan de tijd dat ik nog geen geld had om voetbalschoenen te kopen. Waarom zou ik er niet voor gaan? Waarom zou ik niet alles op alles zetten? Daarom zijn Argentijnse spelers zo strijdvaardig. Argentijnse spelers willen je afmaken. Zo zijn we allemaal", sluit Martínez af.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws